Zanatska pivovara Mali div
21398
post-template-default,single,single-post,postid-21398,single-format-standard,stockholm-core-1.0.8,select-child-theme-ver-1.1,select-theme-ver-5.1.5,ajax_fade,page_not_loaded,popup-menu-fade,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive

Zanatska pivovara Mali div

Zanatska pivovara Mali div

Problem s kojim se klijent susreo

Tri lege iz Osijeka su shvatili da su se toliko izvještili u pravljenju vlastitog craft piva da su odlučili da je šteta tu vještinu ne podijeliti sa širim krugom ljudi. Odlučili su pokrenuti masovniju proizvodnju svoje zlatne tekućine pod brandom Mali Div.

Kako ga je pokušao riješiti

Za ime Mali div odlučili su se zato što su svi u jednom trenutku u životu imali više ili manje prisniji odnos s legendarnim Renaultom 4 – automobilu poznatom po svojoj fleksibilnosti i izdržljivosti, a opet jedinstvenoj liniji. Osim toga, znali su da žele pojedine vrste piva ‘krstiti’ imenom izmišljenih autodijelova. Sve dalje od toga prepustili su meni.

Što je tražio od mene

U ruke su mi predali svoju pivsku djecu: Kataklinger, Cincilator i Gefufnu. Moj je zadatak bio osmisliti kako ih obući u nešto što će ciljanoj publici, zaljubljenicima u craft pivo biti dovoljno privlačno.

trebalo je zadržati određenu dozu vizualnog 'crafta', a opet biti dovoljno različito od sve više takvih piva na domaćem tržištu.

Što sam mu ponudio kao proces koji će nas dovesti do rješenja?

Predložio sam mu ilustraciju kao nešto što će dovoljno vjerno dočarati ručnu/zanatsku/autorsku izradu i udahnuti život u pojmove koje smo svi kad-tad čuli, ali nismo točno znali na što se odnose jer su izmišljeni. Pop-art stil ilustracije ponudio je poveznicu s vremenom kad je Renault 4 blistao na cestama, a priča o dijelovima „koji riknu“ na automobilu ispričana je kroz ljubavni par koji uživa u životu, čak i kad cincilator ‘zašteka’.

Kako izgleda rješenje?

Iteracijom motiva, rješenja i stilova došli smo do tri etikete, po jedna za svaku vrstu piva. Etiketa stout piva prikazuje par u šatoru, koji ne može popraviti gefufnu i odlučuje prenoćiti. Etiketa India pale ale piva prikazuje par kojem je otišao kataglinger i odlučuju da se neće živcirati nego će uživati u prekrasnom zalasku sunca. Etiketa Golden alea prkazuje dvije djevojke kojima je otišao cincilator a one su situacije okrenule u svoju korist i uživaju u ljetnom danu.

Što se promjenilo u klijentovu poslovanju na bolje?

Sudeći po prvim nastupima Malog Diva na tržištu, kupci su odlično prihvatili nove etikete. Kad sljedeći put budete u XY birtiji, pažljivo osluhnite, možda čujete kako se kucnu ciniclator i gefufna.