Grad Bizovac – Zaželi
21412
post-template-default,single,single-post,postid-21412,single-format-standard,stockholm-core-1.0.8,select-child-theme-ver-1.1,select-theme-ver-5.1.5,ajax_fade,page_not_loaded,popup-menu-fade,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive

Grad Bizovac – Zaželi

Grad Bizovac – Zaželi

Problem s kojim se klijent susreo

Općina Bizovac ponosna je na svoje nasljeđe, posebno folklor. Zadovoljni raspisanim EU projektom ”Zaželi”, za koji su se nadali da će doprinjeti lokalne zajednice, htjeli su vizualni identitet za svoj prepoznatljiv projekt koji se bavi osnaživanjem žena.

Kako ga je pokušao riješiti

Također su htjeli vizualno rješenje koje će zainteresirati nezaposlene žene iz ruralnih područja općine i pružiti im priliku za posao i uključivanje u lokalnu zajednicu.

Što je tražio od mene

Trebao sam napraviti prepoznatljiv dizajn i jedinstveno rješenje koje će komunicirati ženska prava i njihov rad te ih samim time privući da se priključe projektu.

Trebalo je napraviti prepoznatljiv dizajn koji će privući žene kako bi se priključile projektu.

Što sam mu ponudio kao proces koji će nas dovesti do rješenja?

S obzirom na bogatu povijest folklora, ponudio sam im rješenje koje je interpretacija folklornog naslijeđa na suvremeni način. Vizualni jezik odgovara tiskanom ali i digitalnom mediju kako bi vidljivost projekta bila još bolja i na društvenim mrežama.

Kako izgleda rješenje?

Vizualni identitet predstavlja 4 različite pojednostavljene narodne nošnje iz općine Bizovac kod kojih sam standarizirao boje. Žene sam približio projektu jer je key vizual projekta nešto što im je svima blisko pa čak i zajedničko.

Što se promjenilo u klijentovu poslovanju na bolje?

Korisnice programa iznimno su zadovoljne i ponosne te sretne idu na posao. Lokalna zajednica je živnula a korisnice rado nose majice i torbe koje su proizvedene za projekt.